Vi skifter domæne - Vi skifter domæne fra www.daconet.dk til frydendahl.com. Skiftet sker 1. maj 2024 Læs mere

Frydendahl

Mere end et trekvart århundrede med fiskeriartikler til såvel erhvervsfiskeriet som fritidsfiskeriet.

Frydendahl's første butik

Firmaet Frydendahl havde sin spæde start i 1933 i et lille træhus på 18 kvadratmeter i Hvide Sande, hvor Thomas Frydendahl både havde butik og lidt privat. Fra starten omfattede firmaet købmandshandel og proviantering til fiskeriet, men det udviklede sig senere med en betydelig fiskeriafdeling i takt med, at fiskeriet udviklede sig.

Udviklingen i fiskeriet gik godt i mange år efter starten, men det blev senere afløst af en gevaldig reduktion i aktiviterne idet staten og EU blev ved med at regulere kvoter. Det gik ikke bare ned, men ned og endnu en gang ned. Noget måtte gøres og det fik Frydendahl til at opsøge nye udviklingsmuligheder, og fokus blev således rettet mod eksportmarkeder.

Den største satsning på eksportområdet sker i slutningen af 70’erne, hvor man etablerede firmaet Iron Strand, som skulle stå for afsætning til engelsktalende lande, og det udviklede sig rigtig fint, og der i slutningen af 80’erne udviklede sig til en ret givtig samhandel mellem fiskere og forhandlere rundt i Europa.

I 1985 køber Frydendahl virksomheden Hau Nylon, som producerer flettede liner. Frydendahl forsætter med at investere i eksporten, og opkøber senere firmaet Ørbech & Søn, et firma etableret tilbage i 1889, som var et godt navn både nationalt og på det grønlandske marked. Navnet ændres til Ørbech En Gros, og skal således varetage salget i Skandinavien, Island, Færøerne og Grønland.

I 2006 køber Frydendahl endnu en virksomhed, og denne gang er det Daconet A/S i Skive, som oprindeligt startede som kolonial og skibsproviantering på Fur i 1934. Daconet varetager salg til både erhvervs- og fritidsfiskere, og her har Frydendahl senest investeret massivt i en ny webshop, som er tilgængelig for kunder i hele Europa. Navnet Daconet er nu skiftet til Frydendahl.

Det er således udviklingen fra et lille træhus på 18 kvadratmeter til en international virksomhed med speciale i artikler til fiskeriet - stadig beliggende i Hvide Sande.

Herunder ses en del af de nuværende lokaliteter i Hvide Sande.

Frydendahls bygninger i dag 

Hos Frydendahl importerer vi selv vores fiskenet fra Fjernøsten til salg som umonterede og monterede garn. Monteringen foregår på vores egen fabrik i Estland, hvor dygtige medarbejdere sørger for at monteringen bliver udført efter kundens specifikke ønsker.

På fabrikken fremstiller vi ligeledes vores egne liner til montering, både medløber, flyde- og synkeliner. Moderne fletmaskiner sørger for at der kan fremstilles liner til ethvert formål, ikke kun montering på net.

Vi glæder os meget til at blive din leverandør af fiskenet og andre artikler, og du er naturligvis altid velkommen til at ringe til os, sende os en e-mail eller besøge vores butik i Hvide Sande.

Venlig hilsen

Alle os fra Frydendahl